Kadırga Yaylasına Kar Yağdı

Bugün 30.09.2011 günü 3.5 aydır kaldığım yayladan son cuma namazımızı kılarak ayrıldım gerçekten çok üzülerek ayrıldım yayladan. Namazdan sonra başlayan kar yağışı bir anda etrafı beyaz örtüye bürüdü yaylanın güzelliğine ayrı bir güzellik kattı. Halen göçlerin olduğu yaylalarda çalışan inşaat işçileri,açık kahvehaneler,lokantalar ve bakkaliyeler mevcut hayat halen devam ediyor kadırga yaylamızda önümüzdeki günler ne getirir bilinmez ama bu günkü kar yağışı ve oluşan muhteşem manzara görülmeye değerdi.

3.5 aydır Kadırga yaylasında vakit ve cuma sohbetlerini vaazlarını aralıksız sürdürdüğüm Kadırgadan  bu son cuma sohbetini ve  namazını kıldırarak kadırga acık cami cemaatinden helallik isteyerek vedalaştım.

Yayla açık Camisinde gönüllü fahri imam hatiplik yapan Oğuzlu İsmet hoca başkanlığında bu sene kadırga yaylasında yaptıkları hizmetler gelecek nesillere ışık olacak Kadırga kapalı camiinin içini lambri  döşettik. Caminin ön avlusunu kilitli parke taşı döşeterek daha nezih bir hale getirdik. Kadırga acık Cami ve Ali meydanındaki Caminin ezan okumak için kullanılan ses cihazını yeniledik.

Önümüzdeki yıl yapmak üzere temelini kazdığımız ve inşaat malzemelerini alarak beklemeye aldığımız ve bu aşamada yardımlarını esirgemeyen ve yeni yılda da yardımcı olacak olan Özkürtün belediye başkanı Yakup Turgut beye şahsım ve cemaatim adına çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanı Yakup Turgut bey’in destekleri ile kapalı cami yanına Kadırga yaylasının şanına laik tuvalet üst katın ada imam evi yapacağız. Eski tuvaletin yanına Osmanlı mimarisini andıracak abdesthane yapacağız temeli kazdık projesi ve  malzeme hazır.

Yine kadırga kapalı camisinin dışını yağmur ve rutubetten korumak için yeşil renk cınko aldık yeni kadırga mevsiminde ilkbaharda yeşil cami olarak sizlerin karşısına çıkacak.

Kadırga yaylası camisi için yaptığımız hizmetlerde bizlerden desteğini eksik etmeyen Özkürtün belediye başkanı Yakup Turgut beye,cami cemaatimize ve güçlü ekibimize şahsım adına teşekkür ediyorum.

Emekli din görevlisi

İsmet Kılıçarslan

Kadirga gönüllü fahri imam hatibi

Ulusal gazetelere verdiğim demeçler için TIKLAYINIZ..

 

En son Haberler